Indické kari

/ 25.09.2013
Indické kari
Indické kari
Čas prípravy
45minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

300g kuracích pŕs
1 biela cibuľa
4 lyžičky korenia garam masala
3 lyžičky kurkumy
1/2 lyžičky rozdrvených horčičných semiačok
2 strúčiky cesnaku
1 väčší kúsok zázvoru
4 lyžice krájaných lúpaných paradajok
165ml kokosového mlieka
200ml vody
čerstvé chilli
trochu citrónovej šťavy
soľ
olivový olej

Postup prípravy

Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Na panvicu si dáme olivový olej a cibuľu. Spolu opečieme do zlatista, pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán. Na mäso dáme korenie garam masala, kurkumu, nastrúhaný zázvor, prelisovaný cesnak, horčičné semiačka a poriadne premiešame. Pridáme paradajky, nakrájané chilli, vodu a kokosové mlieko. Poriadne premiešame, prikryjeme a necháme variť na malom plameni asi 20 minút. Hotové kari podávame s ryžou basmati.

Kategórie receptu

Mäso Hydina

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail