Hranolky pečené v rúre s bylinkovým dresingom

/ 04.01.2013
Hranolky pečené v rúre s bylinkovým dresingom
Hranolky pečené v rúre s bylinkovým dresingom
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

400g zemiakov
2 lyžičky mletej červenej papriky
1 a 1/2 lyžičky mletej rasce
1 lyžička mletého rozmarínu
2 lyžičky soli
145g bieleho jogurtu (dresing)
5 lyžičiek majonézy (dresing)
1/2 lyžičky mletého rozmarínu (dresing)
1/2 lyžičky sušenej bazalky (dresing)
6 lístkov čerstvej bazalky (dresing)
4 streky balzamikového octu (dresing)
soľ (dresing)

Postup prípravy

Zemiaky si očistíme, nakrájame na hranolky a dáme variť do vody. Zemiaky necháme variť kým voda nezačne vrieť. Keď vre, zlejeme zemiaky. Na plech si dáme pečiaci papier, vysypeme naň hranolky, ktoré posypeme mletou paprikou, rascou, soľou, rozmarínom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Počas pečenia zemiaky občas premiešame, necháme ich piecť kým nie sú mäkké. Medzi tým si pripravíme dresing. V miske si zmiešame jogurt s čerstvou nasekanou bazalkou, balzamikovým octom, soľou, rozmarínom a sušenou bazalkou. Všetko spolu poriadne premiešame a podávame s hotovými zemiakmi.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail