
Čas prípravy
30minút
Počet porcií
2
Ingrediencie
300g čerstvého hrášku (môže byť aj mrazený alebo z konzervy)
200g údeného mäsa
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica hladkej múky
50ml slepačieho vývaru
1 lyžica masla
soľ
Postup prípravy
Cibuľu si nakrájame na drobno. Na panvicu si dáme maslo, pridáme cibuľu, ktorú osmažíme. K cibuli pridáme hrášok (v prípade, že máte mrazený hrášok nechajte ho rozmraziť). Hrášok zalejeme slepačím vývarom a necháme dusiť 20 minút. Keď je treba môžme ho podliať ešte z vývarom. Hrášok odokryjeme, primiešame k nemu prelisovaný cesnak a hladkú múku. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom a podávame s údeným mäsom.