Ingrediencie
Postup prípravy
Mäso si nakrájame na kocky. Na panvicu si dáme olivový olej, po rozpálení pridáme nakrájané mäso zmiešané s hladkou múkou. Rýchlo ho opečieme pridáme mrkvu, cibuľu, zelerovú a petržlenovú vňať, necháme to opiecť také 3 až 4 minúty. Mäso so zeleninou si preložíme do nádoby na pečenie. Mäso zalejeme hovädzím vývarom, pridáme paradajkovú pastu, cesnak, bobkový list, tymián, soľ a čierne korenie. Všetko spolu dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 160°C a varíme 1 hodinu. Kým sa nám mäso varí, dáme na panvicu nakrájanú slaninu na pásiky. Necháme ju opiecť, keď je slanina opečená pridáme k nej šampiňóny. Z mäsa si odoberieme 100ml šťavy pridáme do nej Solamyl. Omáčku zmiešame so slaninou a šampiňónmi a pridáme to k mäsu. Poriadne to premiešame a necháme variť ešte 1,5 hodiny kým nie je mäso úplne mäkké. Mäso podávame s ryžou alebo so zemiakovým pyré.