Hovädzia sviečková s medom a balsamicom

/ 10.12.2011
Hovädzia sviečková s medom a balsamicom
Čas prípravy
300minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

4 kusy z hovädzej sviečkovej
350ml balsamica
200ml medu
100ml sójovej omáčky
200g syru niva
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Na panvici si zmiešame balsamico, med a sójovú omáčku, privedieme to do varu, potom znížime teplotu a necháme variť takých 10 až 15 minút. Omáčku necháme vychladnúť. Mäso si okoreníme a nasolíme, zalejeme ho vychladnutou omáčkou a necháme marinovať 4 hodiny v chladničke. Keď je mäso namarinované dáme ho upiecť na gril alebo panvicu. Pečieme podľa chuti, záleží od toho kto má ako rád prepečené mäso. Keď je mäso hotové posypeme ho rozdrvenou nivou a podávame s pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail