Horúca čokoláda so šľahačkou

/ 08.01.2013
Horúca čokoláda so šľahačkou
Horúca čokoláda so šľahačkou
Čas prípravy
20minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

100g horkej čokolády
100g mliečnej čokolády
2 lyžice kakaa
500ml smotany na šľahanie
2 balíky vanilkového cukru
2 lyžice cukru

Postup prípravy

Čokoládu si nalámeme a vložíme do hrnca. Nad vodným kúpeľom rozpustíme čokoládu, pridáme vanilkový cukor, 1 lyžicu cukru a poriadne zamiešame. V 250ml smotany rozmiešame dve lyžice kakaa. Smotanu s kakaom vylejeme cez sitko k čokoláde. Všetko spolu poriadne zamiešame a necháme chvíľu variť. Zvyšných 250ml smotany vyšľaháme s 1 lyžicou cukru do šľahačky. Hotovú čokoládu podávame so šľahačkou.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail