Hamburger s cheddarom

/ 11.07.2012
Hamburger s cheddarom
Hamburger s cheddarom
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

600g mletého bravčového mäsa
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
2 vajcia
2 lyžice hladkej múky
1 lyžica mletej červenej papriky
1/2 lyžičky mletej rasce
100g cheddaru (4 plátky)
4 žemle
mleté čierne korenie
soľ
horčica
kečup

Postup prípravy

Mleté mäso si zmiešame s prelisovaným cesnakom, nadrobno nasekanou cibuľou, vajciami, hladkou múkou, mletou červenou paprikou, mletou rascou, soľou a mletým čiernym korením. Všetko spolu poriadne premiešame aby sa nám chute spojili. Necháme odstáť 10 minút. Mäso si rozdelíme na 4 rovnaké časti a z každej vytvarujeme placku. Placky si dáme opiecť z oboch strán na gril aby bolo mäso prepečené. Ku koncu položíme na každý kúsok plátok syru a necháme ho rozpustiť. Žemle si prekrojíme, potrieme horčicou a kečupom. Do každej žemle vložíme plát mäsa a môžme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail