Hamburger na víne

/ 31.07.2012
Hamburger na víne
Hamburger na víne
Čas prípravy
40minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

400g mletého mäsa (hovädzie+bravčové)
1/2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1dcl červeného vína
mleté korenie 4 farieb
soľ
worcestrová omáčka
balsamico
4 plátky cheddaru (tavený syr)
4 žemle
paradajka
biela cibuľa
horčica
kečup

Postup prípravy

Mleté mäso si dáme do misky. Zmiešame ho s najemno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, mletým korením, soľou a worcestrovou omáčkou. Všetko spolu poriadne premiešame a pripravíme si z mäsa 4 placky. Na panvicu si dáme olej, poukladáme mäsové placky a opečieme ich z oboch strán. Keď máme mäso opečené postriekame ho balsamicom a podlejeme vínom. Necháme chvíľu piecť z oboch strán. Na každý kus mäsa si položíme plátok cheddaru a necháme piecť na panvici kým sa syr nerozpustí. Medzi tým si na druhej panvici opečieme žemle. Opečené žemle pokvapkáme výpekom z mäsa, potrieme horčicou a kečupom, položíme na každú mäso a na vrch dáme cibuľu a paradajky. Prajem dobrú chuť :D

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail