Hamburger

/ 18.12.2011
Hamburger
Hamburger
Čas prípravy
45minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

600g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa
1 biela cibuľa
1 červená cibuľa
1 lyžica worcestrovej omáčky
1 lyžička majoránu
1 lyžička mletej červenej papriky
2 paradajky
4 listy ľadového šalátu
4 plátky čedaru
4 žemle
soľ
korenie
kečup
horčica

Postup prípravy

Mleté mäso zmiešame s bielou cibuľou, ktorú nakrájame nadrobno, worcestrovou omáčkou, majoránom, mletej červenej papriky, soli a čierneho korenia. Keď máme mäso zamiešané urobíme z neho 4 placky, ktoré dáme opiecť na rozpálený gril (alebo elektrický gril poprípade na panvicu). Po opečení si mäso vložíme do žemle, ktorú sme pred tým natreli horčicou a kečupom. Na mäso si uložíme čedar, ľadový šalát, paradajku a na kolieska nakrájanú červenú cibuľu. Ihneď podávame.

Tip na obmenu

Kto má rád štipľavé môže pridať k mäsovej zmesi aj štipľavú papriku a po upečení môžme dať do hamburgeru napríklad jalapeňos papričky.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail