Francúzsky Quiche Lorraine

/ 03.05.2013
Francúzsky Quiche Lorraine
Francúzsky Quiche Lorraine
Čas prípravy
45minút
Počet porcií
8

Ingrediencie

250g hladkej múky (cesto)
125g masla (cesto)
1 vaječný žĺtok
štipka soli (cesto)
štipka cukru (cesto)
voda podľa potreby (cesto)
4 vajcia (plnka)
250ml smotany na šľahanie (plnka)
200g slaniny (plnka)
150g strúhaného syru (plnka)
soľ (plnka)
mleté čierne korenie (plnka)
muškátový oriešok (plnka)

Postup prípravy

V miske si zmiešame múku, maslo, žĺtok, soľ a cukor do tuhšieho cesta aby sa nám nelepilo. Podľa potreby môžeme pridať do cesta vodu. Hotové cesto zabaľte a vložte na 30 minút do chladničky. Vytiahneme cesto z chladničky a vyvaľkáme na veľkosť formy. Do formy vložíme papier na pečenie a naň vyvaľkané cesto. Slaninu si nakrájame a dáme ju opiecť na suchú panvicu. V miske si zmiešame vajcia, smotanu, soľ, korenie a muškátový oriešok. Spodok cesta popicháme vidličkou. Na cesto dáme slaninu, zalejeme vajíčkami a posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail