Fit burger

/ 08.05.2017
Fit burger

Milujem hamburgery a tento je odteraz môj najobľúbenejší aj kvôli tomu, že je zdravý :)

Fit burger

Ingrediencie

3 vajcia (cesto)
1 lyžička kypriaceho prášku (cesto)
3 lyžice krémového bylinkového syru (cesto)
200g kuracích pŕs
2 lyžičky sušenej bazalky
1/2 lyžičky balsamico
soľ
mleté čierne korenie
1 menšia cibuľa
3 listy šalátu
5 cherry paradajok
1 menšia mrkva
120g bieleho jogurtu
olivový olej

Postup prípravy

Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka si vyšľaháme s kypriacim práškom do tuha. Žĺtka si vymiešame s krémovým syrom, my sme použili philadelphia s bylinkami. Vymiešané bielka si zľahka primiešame k žĺtkam. Na plech si dáme papier na pečenie a hotovú zmes z vajec si rozdelíme do 6 okrúhlych kopčekov. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 stupňov na 30 minút. Kuracie prsia si nakrájame na rezne, pridáme k nim soľ, korenie, balsamico a bazalku. Poriadne premiešame a dáme upiecť na panvicu s olivovým olejom. Pečieme z oboch strán do zlatista. Cibuľu a paradajku si nakrájame na kolieska, mrkvu očistíme a nastrúhame na plátky. Upečené žemle z vajec si potrieme bielym jogurtom na každú žemľu dáme šalát, cibuľu, mrkvu, paradajky, upečené kuracie mäso a vrch žemle. Takto nachystané burgre môžeme podávať.

Vďaka za inšpiráciu na žemle patrí https://www.buzzfeed.com/alixtraeger/cloud-bread?utm_term=.pn4KZj3B3#.mf...  :)

Tip na obmenu

Do bieleho jogurtu môžete kľudne nasekať medvedí cesnak alebo iné bylinky na dochutenie.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Pečenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail