Fazuľové lusky s cícerom a grilovaným syrom

/ 19.09.2013
Fazuľové lusky s cícerom a grilovaným syrom
Fazuľové lusky s cícerom a grilovaným syrom

Ingrediencie

1 konzerva cíceru (425ml)
150g fazuľových luskov
1 malá chilli paprika
1 limeta
2 strúčiky cesnaku
2 lyžičky hnedého cukru
nahrubo mleté čierne korenie
100g kešu orieškov
1 lyžica masla
soľ
480g hermelínu (4x120g)

Postup prípravy

Na panvicu si dáme maslo, fazuľové lusky a očistený rozpolený cesnak. Prikryjeme ich pokrievkou a necháme na malom plameni piecť kým nezmäknú. Potom pridáme cícer, nakrájanú chilli papričku a necháme chvíľu spolu piecť. Zatiaľ si hermelíny zabalíme do alobalu a dáme ich piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 10-15 minút. K fazuľkám a cíceru nakoniec pridáme limetkovú šťavu, soľ. korenie, hnedý cukor, 2/3 rozdrvených kešu orieškov a poriadne premiešame. Necháme ešte chíľu opiecť a môžeme podávať s grilovaným syrom, posypané zvyšnými kešu orieškami.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail