Fašírky

/ 14.12.2011
Fašírky
Čas prípravy
90minút
Počet porcií
6

Ingrediencie

800g mletého mäsa
5 starších rožkov
70ml mlieka
2 vajcia
1 väčšia cibuľa
4 strúčiky cesnaku
2 lyžičky mletej červenej papriky
2 lyžička soli
1 lyžička mletého čierneho korenia
2 lyžičky majoránky
strúhanka

Postup prípravy

Kúsky rožkov si namočíme v mise do mlieka, necháme ich poriadne nasiaknuť. Cibuľu si nakrájame na drobné kúsky. Do misy si dáme mleté mäso, cibuľu, prelisovaný cesnak, vajcia, mletú papriku, majoránku, soľ, mleté čierne korenie. Pokiaľ sa nám zdá byť hmota moc riedka môžme k mäsu pridať trochu strúhanky. Z mäsovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke a vložíme na rozpálenú panvicu. Fašírky vypražíme a môžme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail