Dusené morčacie stehno na zelenine

/ 17.01.2014
Dusené morčacie stehno na zelenine
Dusené morčacie stehno na zelenine
Čas prípravy
210minút
Počet porcií
6

Ingrediencie

1 celé morčacie stehno (spodné a vrchné)
10 zemiakov
3 mrkvy
3 petržleny
1 malý fenikel
4 šalotky
10 šampiňónov
4 cesnaky
200ml vývaru
1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
2 lyžičky tymiánu
9 bobkových listov
soľ

Postup prípravy

Zemiaky,, cibuľu, mrkvu a petržlen si očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Šampiňóny a fenikel si tiež nakrájame na väčšie kusy. Do jénskej misy si dáme rozpolené stehno, vedľa naukladáme zeleninu, celé strúčiky cesnaku, ktoré sme iba plochou noža potlačili a podlejeme vývarom do ktorého sme zamiešali korenie, soľ a tymián. Mäso si zakryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 160 stupňov a pečieme asi 3 hodiny. Potom mäso odokryjeme a necháme ešte 30 minút zapiecť pri teplote 200 stupňov.

Kategórie receptu

Mäso Hydina Spôsob prípravy Dusenie

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail