Domáci chlieb

/ 03.06.2012
Domáci chlieb
Čas prípravy
130minút
Počet porcií
5

Ingrediencie

1 kg hladkej múky T650
3 varené zemiaky
4 kávové lyžičky soli
3 polievkové lyžice octu
6 dcl vlažnej vody
1 kávová lyžička rasce
na kvások potrebujeme:2 dcl vody a 1 kocku kvasníc

Postup prípravy

Do 2 dcl vody namrvíme droždie a necháme vykysnúť.Múku si preosejeme,pridáme uvarené a pretlačené zemiaky,soľ,ocot,vlažnú vodu,rascu a kvások.Všetko spolu riadne vymiesime.Cesto necháme kysnúť v teple.Cesto premiesime aspoň 3 krát.Na plech dáme papier na pečenie a bochník naň preložíme.Pred vložením bochníka do rúry povrch narežeme do kríža a potrieme studenou vodou.Pečieme na 180 stupňoch 1 hod -1,10 hod.Či je chlieb dobre upečený zistime, keď ho poklopkáme na spodnej časti a počujeme dutý zvuk.

Kategórie receptu

Slané pečivo

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail