Čas prípravy
130minút
Počet porcií
25
Ingrediencie
180g cukru (cesto)
90g hladkej múky (cesto)
6 vajec (cesto)
300g cukru (plnka)
500g masla (plnka)
5 vajec (plnka)
4 lyžice kakaa (plnka)
0,75dcl rumu (plnka)
200g čokolády (na poliatie)
50g masla (na poliatie)
Postup prípravy
Na cesto si v miske vymiešame bielka s cukrom do tuha. K snehu pridáme žĺtka a postupne primiešavame múku. Cesto si natierame na vymastený a múkou vysypaný plech. Veľkosť plechu je 17x29cm. Na jeden plech rozotrieme 2 až 3 lyžice cesta a dáme piecť do vyhriatej rúry na 250 stupňov. Pečieme dovtedy aby sa nám cesto nelepilo keď doňho pichneme špáradlom. Ešte horúce cesto dáme z plechu von, lebo by sa nám po vychladnutí lámalo. Upečené pláty si porozkladáme aby vychladli. Z cesta by nám malo vyjsť 9-10 plátov. Na plnku si vyšľaháme vajcia s cukrom nad parou, pridáme maslo, kakao a rum. Hotovým krémom potierame pláty a na vrch si vylejeme roztopenú čokoládu s maslom. Necháme odstáť aspoň 3 hodiny a môžme podávať.