Demikát

/ 04.11.2012
Demikát
Demikát
Čas prípravy
60minút

Ingrediencie

125g bryndze
250ml smotany na šľahanie
5 väčších zemiakov
soľ
vody
vegeta
1 vajce
hrubá múka

Postup prípravy

Z muky a vajíčka si spravíme husté cesto aby sa nám dalo strúhať na struháku. Cesto si nastrúhame a necháme chvíľu na plechu rozprestrené vysušiť. Zemiaky si očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme variť do vody s vegetou. Keď sú zemiaky polomäkké, pridáme k nim nastrúhané cesto. Necháme zemiaky a cesto uvariť do mäkka. V miske si rozmiešame smotanu s bryndzou a pridáme to k zemiakom. Poriadne premiešame, necháme prevrieť a podľa potreby dochutíme soľou a vegetou. Hotovú polievku môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail