Čokoládový zákusok

/ 28.06.2012
Čokoládový zákusok
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
25

Ingrediencie

150ml oleja
150ml vody
300g práškového cukru
200g polohrubej múky
1/2 balíku prášku do pečiva
1 lyžica kakaa
4 vajcia
500ml smotany na šľahanie
300g čokolády na varenie
malinový džem na potretie
kakao na posypanie

Postup prípravy

Krém si pripravíme deň vopred. Šľahačky si uvaríme s čokoládou. Keď sa nám všetka čokoláda rozpustila, zmes necháme vychladnúť a dáme ju na noc do chladničky. Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtka zmiešame s múkou, cukrom, olejom, vodou, práškom do pečiva a kakaom. Všetko spolu poriadne vymiešame. Zľahka primiešame k cestu sneh a hotové cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Do rúry rozohriatej na 180 stupňov dáme piecť korpus na 25 minút. Z čokoládovej šľahačky, ktorú sme nechali cez noc stáť vymiešame jemný krém. Keď máme korpus upečený, potrieme ho džemom, na vrch dáme krém a posypeme kakaom. Necháme stáť v chladničke asi 1-2 hodiny.

Kategórie receptu

Dezerty a pečenie Múčniky

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail