Veľa z nás oblubuje čokoládu a všetky dezerty s ňou spojené. A keďže som mala chuť na niečo čokoládové rozhodla som sa upiecť tento koláč. :)

Ingrediencie
Postup prípravy
Rúru si dáme predhriať na 160 stupňov. Plech alebo formu o veľkosti 30cmx17cm vymažeme maslom a vystelieme papierom na pečenie. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka si vyšľaháme do tuhého snehu. K žĺtkam pridáme vanilkový extrakt a cukor. Vymixujeme spolu do krémovej konzistencie. Pridáme zmäknuté maslo a vymiešame spolu. K zmesi pridáme kakaový prášok a múku a všetko spolu poriadne vymiešame mixérom. Nakoniec pridáme mlieko a spolu premiešame aby sa nám všetky veci spojili. Potom už len vareškou postupne primiešame sneh z bielok. Nezľaknite sa pretože cesto zostane veľmi riedke. Cesto si vylejeme do nachystanej formy a vložíme do rúry. Pečieme na 160 stupňov 60 minút. Po hodine si koláč vyberieme, necháme vychladiť pri izbovej teplote a môžeme podávať posypaný práškovým cukrom.