Cisársky guláš

/ 05.02.2016
Cisársky guláš
Cisársky guláš
Čas prípravy
80minút
Počet porcií
6

Ingrediencie

700g bravčového karé bez kosti
150g slaniny
1 stredná cibuľa
1/2 väčšieho citrónu
750ml hovädzieho vývaru
mleté biele korenie
soľ
250g kyslej smotany
2 lyžice hladkej múky

Postup prípravy

Cibuľu si nakrájame na drobno a aj slaninu si nakrájame na malé kocky. Mäso si umyjeme a pokrájame na kocky. Do hrnca si dáme slaninu a opečieme ju. K opečenej slanine pridáme cibuľu, ktorú tiež opečieme. Do hrnca pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán. Citrón si nakrájame na kolieska, pridáme do hrnca, zalejeme vývarom, ochutíme soľou a mletým bielym korením a spolu s mäsom necháme dusiť asi 40 minút. Keď je mäso mäkké pridáme k nemu smotanu v ktorej sme rozmiešali múku. Všetko spolu poriadne premiešame, podľa chuti ešte dosolíme a dokoreníme a necháme ešte spolu so smotanou variť asi 15 minút. Hotový cisársky guláš podávame s knedľou.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail