Čínske rezance so zeleninou

/ 20.05.2013
Čínske rezance so zeleninou
Čínske rezance so zeleninou
Čas prípravy
45minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

2 stredné mrkvy
3 jarné cibuľky
200g bielej kapusty
100g čerstvý hrášok (alebo mrazený)
1 červená paprika
50g bambusové výhonky plátky
2 veľké šampiňóny
25g čínskych húb
150g rezancov
2/3 šálky vývaru
5 lyžíc sójovej omáčky
1 a 1/2 lyžice ryžového octu
3 lyžičky trstinového cukru
4 lyžičky škrobu
chilli paprička

Postup prípravy

Zeleninu si očistíme a umyjeme. Mrkvu, papriku a kapustu si nakrájame na tenké prúžky. Mladú cibuľku si nakrájame na kolieska, šampiňóny si nakrájame na menšie plátky spolu s čínskymi hubami (čínske huby môžu byť sušené, treba ich však namočiť na 15 minút do horúcej vody a potom ešte 10 minút variť). Rezance si dáme uvariť do slanej vody a varíme až kým sú neni hotové. V hrnčeku si zmiešame teplý vývar, sójovú omáčku, ryžový ocot, cukor a nadrobno nakrájanú chilli papričku (chilli papričky treba pridať podľa chuti). Nakrájanú kapustu si dáme do sitka a prelejeme cez ňu 1,5l vriacej vody a necháme odkvapkať. Na panvicu si dáme trochu olivového oleja, opečieme na ňom šampiňóny asi 3 minúty. Pridáme čínske huby a opekáme ešte asi 2 minúty. K hríbom pridáme ostatnú zeleninu a opekáme 5 minút. K zelenine pridáme zliate rezance, vývar so sójovou omáčkou a škrob. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme ešte 3-5 minút variť. Hotové rezance môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail