Cigánska pečienka

/ 12.06.2012
Cigánska pečienka
Cigánska pečienka
Čas prípravy
80minút
Počet porcií
5

Ingrediencie

1kg chudej bravčovej krkovičky
0,5l mlieka
7 strúčikov cesnaku
400g horčice
6 lyžíc bravčovej masti
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Mäso si nakrájame na rezne a trochu naklepeme. Každý kúsok osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a horčicou z oboch strán. Poukladáme na seba do misky, zalejeme mliekom a necháme odstáť najlepšie 1 deň. Keď máme mäso odstáte, vyberieme ho z mlieka. V hrnci si dáme rozpáliť bravčovú masť a narýchlo opečieme každý kúsok mäsa z oboch strán. Mäso prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť až kým nebude mäkké. Podávame s čerstvým pečivom a pečenou cibuľou.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail