Cibuľkové zemiaky

/ 08.08.2012
Cibuľkové zemiaky
Cibuľkové zemiaky
Čas prípravy
80minút
Počet porcií
5

Ingrediencie

800g nových zemiakov
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice masla
2 lyžičky mletej rasce
1 lyžička curcumy
6 strúčikov cesnaku
3 červené cibule
hrsť petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Zemiaky si umyjeme a rozštvrtíme, cibuľu si očistíme a tiež rozštvrtíme, cesnak si očistíme a plochou noža ho trochu rozpučíme. Do pekáču dáme olivový olej, pridáme zemiaky, cibuľu celé cesnakové strúčiky, mletú rascu, curcumu, soľ, mleté čierne korenie a všetko spolu poriadne premiešame a na vrch dáme maslo. Dáme piecť zakryté do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Keď sú zemiaky už polomäkké odokryjeme ich a vložíme naspäť do rúry, zvýšime teplotu na 200 stupňov. Zemiaky pečieme až kým nie sú mäkké. Hotové zemiaky posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail