Chutné štipľavé kuracie prsia

/ 06.12.2011
Chutné štipľavé kuracie prsia
Čas prípravy
150minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

4 kuracie prsia bez kože a kosti
250ml kyslej smotany
1/2 šálky kečupu
1/4 šálky medu
1 lyžička mletej štipľavej papriky
1 lyžička mletej rasce
1/2 šálky štipľavej paprikovej omáčky
2 lyžice oleja
3 strúčiky cesnaku
400g ryže

Postup prípravy

V miske zmiešajte štipľavú paprikovú omáčku, kyslú smotanu, kečup a med, pridajte mletú papriku a rascu a poriadne to všetko premiešajte. Kuracie prsia si nakrájame na rezne, vložíme ich do misky a pridáme polovicu omáčky zo smotany, ktorú sme si nachystali. Misku zatvoríme a necháme odležať v chladničke asi hodinu. Na panvicu si dáme olej, pridáme cesnak a na miernom ohni ho opečieme 30 sekúnd. Potom pridáme namarinované kuracie prsia a opekáme kým nie je mäso mäkké. Kým sa nám mäso opečie dáme si uvariť ryžu. Keď je mäso hotové vyberieme ho z panvice. Na panvicu v ktorej sme opekali mäso pridáme zvyšnú omáčku z kyslej smotany a zohrejeme ju. Mäso podávame s ryžou a polejeme ho zohriatou omáčkou.

Kategórie receptu

Mäso Hydina

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail