Chrumkavé trojuholníčky

/ 09.07.2012
Chrumkavé trojuholníčky
Chrumkavé trojuholníčky
Čas prípravy
110minút
Počet porcií
10

Ingrediencie

450 g polohrubej múky
125 ml vlažného mlieka
60 ml oleja
1/2 kocky droždia
2 čajové lyžičky soli
1 polievková lyžica kryštálového cukru
1 vajíčko

Postup prípravy

Z vlažného mlieka,cukru a droždia pripravíme kvások.
Múku preosejeme,zmiešame ju s olejom,vajíčkom,soľou a pridáme kvások.
Vypracujeme cesto,ktoré prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút.
Cesto premiesime a necháme ďaľších 30 minút kysnúť.
Na pomúčenej doske rozdelíme cesto na 10 rovnakých kúskov a vytvarujeme z nich trojuholníky.Povrch trojuholníkov narežeme a naukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Takto pripravené trojuholníky necháme na plechu ešte kysnúť 15 minút.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 25 minút.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail