Chorizo so zemiakmi a volským okom

/ 04.12.2012
Chorizo so zemiakmi a volským okom
Chorizo so zemiakmi a volským okom
Čas prípravy
30minút
Počet porcií
3

Ingrediencie

150g choriza
4 väčšie zemiaky
2 papriky
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
200g paradajkového pretlaku
3 vajcia
soľ
mleté čierne korenie
1 a 1/2 lyžičky štipľavej pasty

Postup prípravy

Zemiaky si očistíme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť do osolenej vody. Zemiaky varíme až dokým sú neni mäkké. Cibuľu si očistíme, nakrájame na drobno. Papriku a chorizo si nakrájame na malé kúsky. Do panvice si dáme opiecť chorizo s cibuľou. Netreba dávať olej chorizo pustí masť. Keď je chorizo opečené pridáme k nemu papriku, uvarené zemiaky a prelisovaný cesnak. Chvíľu spolu opečieme, zalejeme paradajkovým pretlakom, pridáme štipľavú pastu, ochutíme mletým čiernym korením a soľou. Necháme chvíľu variť. Na panvici si spravíme volské oči a môžeme podávať spolu aj s pečivom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail