Chilli con carne

/ 07.01.2013
Chilli con carne
Chilli con carne
Čas prípravy
55minút
Počet porcií
5

Ingrediencie

500g mletého hovädzieho mäsa
1 lyžica oleja
1 čerstvá červená paprika
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 a 1/2 lyžičky štipľavej paprikovej pasty
1 lyžica mletej sladkej papriky
1 lyžica mletej rasce
300ml hovädzieho vývaru
400g konzervovaných paradajok
1/2 lyžice majoránky
2 lyžičky paradajkového pretlaku
400g červených sterilizovaných fazulí
soľ
mleté čierne korenie
1 kocka horkej čokolády

Postup prípravy

Cibuľu si nakrájame nadrobno a papriku si nakrájame na kocky. Do hrnca si dáme lyžicu oleja na ktorý si dáme opiecť cibuľu. Cibuľu si opečieme kým nie je sklovitá. K cibuli pridáme nakrájanú papriku a prelisovaný cesnak. Všetko spolu poriadne premiešame a chvíľku opekáme. Do hrnca pridáme mletú červenú papriku, mletú rascu, štipľavú papriku a všetko spolu poriadne premiešame. Pridáme mäso a necháme za stáleho miešania na strednom ohni trochu opekať. K mäsu pridáme vývar, paradajky z konzervy, majoránku, mleté čierne korenie a soľ. Všetko spolu poriadne premiešame, privedieme k varu a potom necháme na najmenšom ohni 20 minút variť. Počas varenia mäso občas premiešame aby sa nám nepripálilo. Po 20 minútach pridáme k mäsu zliate fazule a kocku čokolády. Všetko premiešame, podľa chuti ešte dosolíme a dokoreníme a necháme ešte 10 minút variť. Po 10 minútach vypneme oheň a ešte necháme 10 minút odstáť. Hotové chilli con carne podávame s čerstvým pečivom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail