Čas prípravy
45minút
Počet porcií
4
Ingrediencie
400g cestovín
320g tuniaka v olivovom oleji
400g paradajkového pretlaku
3 streky balzamikového octu
1 väčšia cibuľa
3 stredné strúčiky cesnaku
1 lyžička muškátového oriešku
1 lyžičku bazalky
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy
Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Na malé kúsky si nakrájame cibuľu, dáme ju na rozpálenú panvicu s olivovým olejom. Cibuľu pečieme do zlatista. K cibuli pridáme prelisovaný cesnak, chvíľu spolu opečieme a pridáme tuniaka. Tuniaka necháme na panvici chvíľu opekať. Pridáme balzamikový ocot, muškátový oriešok, bazalku, soľ, čierne korenie a paradajkový pretlak. Všetko dobre premiešame a necháme ešte chvíľu vrieť aby sa chute dobre spojili.