Čerešňová bublanina s čokoládou

/ 28.05.2012
Čerešňová bublanina s čokoládou
Čerešňová bublanina s čokoládou
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
30

Ingrediencie

200g polohrubej múky
200g cukru
150ml vody
150ml oleja
100g horkej čokolády
250g odkôstkovaných čerešní
1 bal. kypriaceho prášku do pečiva
5 vajec

Postup prípravy

Bielka si oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske si vymixujeme žĺtka, múku, cukor, olej, vodu. K cestu zľahka primiešame bielka. Plech si vamastíme a vysypeme múkou, vylejeme naň cesto. Na vrch cesta poukladáme čerešne a na kúsky pokrájanú čokoládu. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov a koláč necháme piecť 20-30 minút. Keď je upečený posypeme ho práškovým cukrom a môžme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail