Čas prípravy
70minút
Počet porcií
15
Ingrediencie
100g bryndze
100ml kyslej smotany
2 lyžičky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
2 strúčiky cesnaku
100g slaniny
300g polohrubej múky (cesto)
1/2 kocky droždia (cesto)
1/2 lyžičky soli (cesto)
1/2 lyžičky hnedého cukru (cesto)
3 a 1/2 lyžičiek olivového oleja (cesto)
175ml vlažnej vody
Postup prípravy
Vo vlažnej vode si zmiešame droždie, cukor a 1 lyžicu múky. Necháme vykvasiť. V miske si zmiešame hotový kvások s múkou, soľou a olejom. Vypracujeme vláčne nelepivé cesto, ktoré necháme ešte 20 minút kysnúť. Medzi tým si dáme na panvicu opiecť na kocky nakrájanú slaninu. V miske si zmiešame bryndzu, smotanu, nasekanú petržlenovú vňať a prelisovaný cesnak. Do misky s bryndzou vmiešame upečenú slaninu. Cesto si vtlačíme rovnomerne po celej dĺžke na plech. Cesto potrieme bryndzovou zmesou. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov, vložíme do nej plech a necháme piecť takých 15-20 minút. Hotový koláč môžeme podávať.