Bryndzovník

/ 09.07.2012
Bryndzovník
Čas prípravy
90minút
Počet porcií
25

Ingrediencie

500 ml mlieka
500 g polohrubej múky
500 g hladkej múky
150 ml oleja
1 kocka droždia
1/2 čajovej lyžičky kryštálového cukru
štipka soli
1 vajíčko na potretie
6 väčších zemiakov /do plnky/
750 g bryndze /do plnky/
50 g kôpru /do plnky/
4 polievkové lyžice kyslej smotany /do plnky/
soľ /do plnky/

Postup prípravy

Z vlažného mlieka,droždia a cukru pripravíme kvások.
Polohrubú a hladkú múku preosejeme,zmiešame,pridáme kvások,olej,soľ a dobre vymiesime.
Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste.
Zemiaky uvaríme v šupke.Vychladnuté ošúpeme,prelisujeme a zmiešame s bryndzou a kyslou smotanou.Pridáme nakrájaný kôpor a dosolíme.Ak je zmes veľmi hustá môžme ju rozriediť ešte s kyslou smotanou.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti.
Každú časť vyvaľkáme na vymúčenej doske.Prvú uložíme na vymastený plech,naň rovnomerne natrieme bryndzovú plnku a prekryjeme ju druhou vyvaľkanou častou cesta.Okraje pritlačíme aby plnka pri pečení nevytiekla.
Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhratej rúry na 180 stupňov približne 30 až 40 minút.

Kategórie receptu

Múčne jedlá Slané pečivo

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail