Brusnicový dezert s mascarpone

/ 07.05.2013
Brusnicový dezert s mascarpone
Brusnicový dezert s mascarpone
Počet porcií
3

Ingrediencie

350g ražného chlebu (bez kôrky)
4 lyžice trstinového cukru
1 lyžica mletej škorice
250g mascarpone
1/2 lyžičky vanilkového cukru
3 lyžice kyslej smotany
6 lyžíc brusníc

Postup prípravy

Chleba si nakrájame na malé kocky, rozložíme ho na plech a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Chleba necháme piecť kým neschrumkavie, občas ho treba otočiť. Hotový chleba si dáme na panvicu, pridáme 2 lyžice cuku, 1 lyžicu škorice. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme rozpustiť cukor. Keď je rozpustený, preložíme chleba s cukrom na tanier a necháme vychladnúť. V miske si zmiešame mascarpone, smotanu, 2 lyžice cukru, vanilkový cukor. Polovicu chlebu rozdelíme do 3 pohárov, 1/2 zmesi mascarpone tiež rozdelíme do troch pohárov a do každého pohára dáme lyžicu brusníc. Na brusnice rozdelíme do všetkých 3 pohárov zvyšnú polovicu chlebu, na to zvyšné mascarpone a opäť do každého pohára 1 lyžicu brusníc. Poháre zakryjeme a odložíme do chladničky na 5-10 hodín. Potom môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail