Brownies

/ 22.11.2015
Brownies

Brownies je skvelý dezert kde hlavnú úlohu zohráva čokoláda. Na vrchu chrumkavý, v strede mierne tekutý. V kombinácii s pohárom mlieka je to fakt čokoládová bomba :) Recept na dobré čokoládové brownies sme hľadali dlho. Po x pokusoch a nie veľmi vydarených variáciách sme našli jeden, ktorý rozhodne stojí za vyskúšanie.

Brownies
Čas prípravy
70minút
Počet porcií
16

Ingrediencie

350g horkej čokolády (50-60% kakaa)
250g masla
3 väčšie vajcia
250g hnedého cukru
85g hladkej múky
1 lyžička kypriaceho prášku
práškový cukor (na posypanie)

Postup prípravy

Čokoládu a maslo si dáme do misky a rozpustíme si ju v horúcom vodnom kúpeli.

Vajcia si rozbijeme do misky a dôkladne vyšľaháme. Pridáme k nim cukor o znovu mixérom vyšľaháme kým nie sú vajcia s cukrom lesklé a husté.

K rozpustenej čokoláde s maslom postupne primiešame metličkou vajcia s cukrom. Potom postupne pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a opatrne zašľaháme do čokolády.

Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Hlboký plech na pečenie o veľkosti 22x28cm vymažeme maslom a vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 50 minút. Či je cesto hotové zistíme podľa toho, že keď doň strčíme špajdlu zostanú na nej nalepené len malé kúsočky brownies. Keď je na špajdli cesto a nie len omrvinky tak brownies necháme ešte chviľu piecť.

Po upečení brownies vyberieme z rúry a v plechu necháme chladnúť hodinu. Brownies potom z plechu vyberieme, nakrájame a môžeme podávať posypané práškovým cukrom a s pohárom mlieka.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail