Bravčový orech s pečenými zemiakmi

/ 05.06.2014
Bravčový orech s pečenými zemiakmi
Bravčový orech s pečenými zemiakmi
Čas prípravy
70minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

400g bravčového orechu (2ks)
korenie štyroch farieb
rozmarín
tymián
100g prosciutta
50g sušených dubákov
200ml smotany na šľahanie
olivový olej

Postup prípravy

Do mažiaru si dáme celé korenie štyroch farieb, rozmarín a tymián. Všetko spolu poriadne rozdrvíme. Zmes vtrieme do mäsa z oboch strán. Na panvicu si dáme trochu olivového oleja a opečieme na ňom mäsá z oboch strán. Mäsá prikryjeme a necháme dusiť asi 15 minút. Potom k mäsu pridáme nakrájané prosciutto a sušené hríby. Necháme ešte dusiť aby bolo mäso mäkké. Potom mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku kde ostalo prosciutto a hríby nalejeme smotanu a necháme variť kým omáčka nezhustne. Hotové mäso podávame s pečenými zemiakmi a omáčkou.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail