Bravčový guláš

/ 29.05.2013
Bravčový guláš
Bravčový guláš

Ingrediencie

400g bravčového stehna
500g zemiakov
1 veľká cibuľa
2 paradajky
2 papriky
1 lyžica mletej červenej papriky
3 lyžičky majoránky
2 lyžičky mletej rasce
1 lyžička mletého čierneho korenia
2 lyžice bravčovej masti
2 strúčiky cesnaku
3l vody
soľ

Postup prípravy

Mäso si umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Paradajky si zvrchu a zo spodu narežeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme vo vode asi 5 minút a zalejeme ich studenou vodou. Zatiaľ si očistíme 100g zemiakov, nakrájame ich a dáme variť. Z paradajok zlúpeme kožu a spolu s paprikou ich nakrájame na kocky. Keď sú zemiaky mäkké zlejeme vodu a roztlačíme ich. Do hrnca si dáme masť s cibuľou, opečieme a pridáme mäso. Spolu poriadne premiešame a opečieme. Posypeme majoránkou, korením, rascou, červenou paprikou a poriadne všetko spolu premiešame. Zalejeme vodou, pridáme paradajky, papriky, prelisovaný cesnak a roztlačené zemiaky. Poriadne premiešame a necháme variť kým mäso nie je skoro mäkké. Zvyšné zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme do gulášu, premiešame a všetko spolu necháme variť až kým úplne nezmäknú zemiaky. Uvarený guláš ešte podľa chuti dosolíme a dokoreníme a podávame s čerstvým pečivom.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail