Bravčové na sladko zázvorovej omáčke

/ 10.12.2011
Bravčové na sladko zázvorovej omáčke
Čas prípravy
55minút
Počet porcií
5

Ingrediencie

1kg vykostených bravčových rebierok
5 lyžíc olivového oleja
1 väčšia cibuľa
1 červená paprika
1 zelená paprika
5 strúčikov cesnaku
3 jarné cibuľky
8 lyžíc sójovej omáčky
4 lyžičky nastrúhaného zázvoru (alebo sušeného)
6 lyžíč sladkej chilli omáčky
2 lyžice hnedého cukru
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kari korenia

Postup prípravy

Mäso si nakrájame na menšie kúsky, papriku si nakrájeme na pásiky, cibuľu si nakrájame na jemno, jarnú cibuľku si nakrájame na krúžky a cesnak prelisujeme. V šálke si zmiešame sójovú omáčku, zázvor, sladkú chilli omáčku, cukor, chilli a kari korenie. Na panvicu si dáme olej, pridáme cibuľu a opekáme do zlatista. Keď je cibuľa opečená pridáme k nej papriku a bravčové mäso, pečieme asi 5 minút. Na panvicu pridáme prelisovaný cesnak a jarnú cibuľku, chvíľu ešte opečieme s mäsom a zalejeme prichystanou sójovou omáčkou. Necháme to variť kým mäso nezmäkne. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail