Bravčové na hubách

/ 10.12.2011
Bravčové na hubách
Čas prípravy
75minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

4 rezne z bravčového karé
2 lyžičky oleja
1 strúčik cesnaku
1 konzervu šampiňónov
100ml červeného vína
200ml hovädzieho vývaru
1 lyžica Solamylu
1 lyžica vody
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Na panvicu si dáme olej, pridáme cesnak a opekáme asi 30 sekúnd. Potom pridáme bravčové rezne, ktoré sme si nasolili a okorenili mletým čiernym korením, opečieme z oboch strán, asi 3 minúty s každej strany. Po opečení si mäso bez cesnaku preložíme do nádoby na pečenie. Na panvicu k cesnaku pridáme hovädzí vývar a červené víno. Necháme zovrieť a omáčkou zalejeme mäso v pekáči. Pekáč zakryjeme a dáme ho do vyhriatej rúry na 45 minút. Po 45 minútach odkryjeme a pečieme ešte 15 minút. Keď je mäso upečené vyberieme ho z výpeku. Výpek si prelejeme na panvicu, pridáme k nemu šampiňóny. Šampiňóny s výpekom privedieme do varu, akonáhle to bude vrieť zmiešame vodu so Solamylom a pridáme ho k šampiňónom. Omáčku varíme ešte asi 2 minúty aby trochu zhustla. Mäso podávame preliate omáčkou so šampiňónmi, môžme dať k nemu napríklad ryžu alebo zemiaky.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail