Čas prípravy
50minút
Počet porcií
3
Ingrediencie
600g bravčového karé bez kosti
1 malá červená cibuľa
3 plátky prosciutta
2 lyžice masla
1 lyžica posekanej čerstvej bazalky
2 lyžice nakrájaných sušených paradajok
1/2 šálky bieleho vína
2/3 šálky smotany na šľahanie
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy
Mäso si nakrájame na 3 hrubšie rezne, vyklepeme ho, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odstáť. Medzi tým si nakrájame na drobno cibuľu, bazalku a sušené paradajky. Prosciuttio si natrháme na menšie kúsky. Na panvicu si dáme rozohriať maslo, pridáme mäso a opečieme z oboch strán do hneda. Mäso vyberieme z panvice. Do výpeku dáme cibuľu, bazalku a prosciuttio. Všetko spolu chvíľu opekáme, pridáme víno a smotanu. Poriadne premiešame, podľa chuti osolíme a okoreníme a pridáme do omáčky mäso. Panvicu zakryjeme a necháme dusiť 15 minút. Keď sa nám mäso podusilo môžeme ho podávať s pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré.