Bravčová panenka so salsou

/ 18.06.2013
Bravčová panenka so salsou
Bravčová panenka so salsou

Ingrediencie

800g bravčovej panenky
8 strúčikov cesnaku
1/2 šálky jemne nasekanej petržlenovej vňate
1/2 lyžičky morskej soli
1/4 šálky olivového oleja
1 cibuľa (salsa)
1 červená paprika (salsa)
1 zelená paprika (salsa)
1 paradajka (salsa)
1 strúčik cesnaku (salsa)
1 šálka nakrájanej petržlenovej vňate (salsa)
1/2 šálky panenského olivového oleja (salsa)
1/4 šálky červeného vínneho octu (salsa)
mleté čierne korenie (salsa)
morská soľ (salsa)
olivový olej

Postup prípravy

1/4 šálky olivového oleja zmiešame s 1/2 šálky jemne nasekanou petržlenovou vňaťou, nasekanými 8 strúčikmi cesnaku a soľou. Všetko spolu poriadne premiešame a v marináde necháme odstáť panenku aspoň pár hodín no najlepšie cez noc. Salsu si pripravíme z nadrobno pokrájanej cibule, paradajky bez jadierok, paprík, petržlenovej vňate a cesnaku. Zeleninu dáme do misky a zmiešame s olejom, octom, soľou, korením a poriadne spolu premiešame. Odležanú panenku opečieme na olivovom oleji do ružova. Hotovú panenku podávame so salsou.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail