Bravčová panenka s figovou omáčkou

/ 10.01.2014
Bravčová panenka s figovou omáčkou
Bravčová panenka s figovou omáčkou
Čas prípravy
55minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

400g bravčovej panenky
200ml červeného vína
2 šalotky
5 sušených fíg
2 lyžice balsamica
1 a 1/2 lyžičky tmavého trstinového cukru
1 vetvička rozmarínu
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej

Postup prípravy

Panenku si necháme v celku, okoreníme ju a posypeme nasekaným rozmarínom (jedna vetvička). Na panvicu si dáme olivový olej a na prudkom ohni ju opečieme z oboch strán. Keď je opečená znížime teplotu a necháme ju pozvoľna piecť asi 5 minút. Potom panenku podlejeme vínom a necháme variť asi 10 minút. Na druhej panvici si opečieme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú šalotku. Panenku si vyberieme, necháme ju ešte v celku a a odložíme ju na teplé miesto aby nevychladla. Do vína preložíme upečenú šalotku, nadrobno nakrájané figy, balsamico a trstinový cukor. Omáčku si necháme variť na miernom ohni 15 minút. Keď je omáčka hotová, rozkrájame si panenku a môžeme ju podávať s omáčkou a rozmarínovými zemiakmi.

Foto: Julia Simakova
Dekor styling a produkcia: Brona Horvathova/EMMA

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail