Ingrediencie
Postup prípravy
Panenku si necháme v celku, okoreníme ju a posypeme nasekaným rozmarínom (jedna vetvička). Na panvicu si dáme olivový olej a na prudkom ohni ju opečieme z oboch strán. Keď je opečená znížime teplotu a necháme ju pozvoľna piecť asi 5 minút. Potom panenku podlejeme vínom a necháme variť asi 10 minút. Na druhej panvici si opečieme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú šalotku. Panenku si vyberieme, necháme ju ešte v celku a a odložíme ju na teplé miesto aby nevychladla. Do vína preložíme upečenú šalotku, nadrobno nakrájané figy, balsamico a trstinový cukor. Omáčku si necháme variť na miernom ohni 15 minút. Keď je omáčka hotová, rozkrájame si panenku a môžeme ju podávať s omáčkou a rozmarínovými zemiakmi.
Foto: Julia Simakova
Dekor styling a produkcia: Brona Horvathova/EMMA