Bravčová panenka s brusnicovou omáčkou

/ 04.06.2013
Bravčová panenka s brusnicovou omáčkou
Bravčová panenka s brusnicovou omáčkou
Čas prípravy
30minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

350g bravčovej panenky
nahrubo mleté korenie štyroch farieb
soľ
rozmarín
5 lyžičiek zaváraných brusníc
0,5dcl smotany na šľahanie

Postup prípravy

Bravčovú panenku umyjeme, necháme v celosti, osolíme, posypeme rozmarínom a okoreníme. Na panvicu si dáme olivový olej, necháme ho poriadne rozhorúčiť. Na panvicu si dáme opiecť zo všetkých strán panenku aby sa zatiahla. Znížime plameň na najmenší a pečieme podľa toho aké prepečenie nám najviac vyhovuje (Rare - jemne prepečený, Medium - stredne prepečený, Medium well done - úplne prepečený). Keď je mäso hotové preložíme ho na dosku a necháme v celku odstáť 10 minút. Zatiaľ si dáme na panvicu do výpeku brusnice, smotanu, soľ a korenie. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme prevrieť aby nám omáčka trocha zhustla. Hotovú omáčku podávame s panenkou a pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail