Bravčová panenka na vínovej omáčke

/ 06.08.2012
Bravčová panenka na vínovej omáčke
Bravčová panenka na vínovej omáčke
Čas prípravy
40minút
Počet porcií
2

Ingrediencie

300g bravčovej panenky
1 mrkva
2 strúčiky cesnaku
1dcl červeného vína
1dcl smotany na varenie
soľ
mleté korenie štyroch farieb
hladká múka

Postup prípravy

Panenku si nakrájame, osolíme a okoreníme. Mrkvu si očistíme, nakrájame na tenké prúžky, cesnak očistíme a nakrájame na drobno. Na panvicu si dáme olivový olej, pridáme mäso a opečieme z oboch strán. Keď máme mäso opečené, pridáme mrkvu a cesnak a chvíľu spolu pečieme. Mäso s mrkvou vyberieme s panvice. Do výpeku nalejeme víno, smotanu a posypeme trochou hladkej múky aby nám omáčka jemne zhustla. Omáčku necháme prevrieť a môžeme podávať s mäsom a varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail