Boloňské špagety

/ 18.12.2011
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Čas prípravy
140minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

400g špagiet
350g mletého hovädzieho mäsa
1 cibuľa
120g paradajkového pretlaku
400ml paradajkovej omáčky
3 strúčiky cesnaku
150ml červeného vína
1 lyžička oregana
2 lyžičky bazalky
100g parmezánu
cukor
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji do mäkka. Pridáme hovädzie mäso a musíme dôkladne premiešať. Pridáme trošku cesnaku, necháme ho trošku opiecť s mäsom a pridáme paradajkový pretlak a paradajkovú omáčku. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme variť. Pridáme červené víno, necháme zľahka odpariť. Ochutíme cukrom, oreganom, bazalkou, korením a osolíme. Varíme na miernom ohni aspoň 1,5 hodiny. Špagety uvaríme podľa návodu na al dente. Na špageti si dáme mäsovú zmes, posypeme to parmezánom a môžme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail