Big Veg s gorgonzolou

/ 07.08.2013
Big Veg s gorgonzolou
Big Veg s gorgonzolou
Čas prípravy
60minút
Počet porcií
6

Ingrediencie

1 cukina
1 kaleráb
1 červená paprika
1 hrnček červených fazúľ
1 hrnček ovsených vločiek
1 vajce
1 chilli
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
1/4 lyžičky soli
1 rajčina
1 červená cibuľa
150g syr gorgonzola
1 ľadový šalát
200g bieleho jogurtu
1-2 lyžice plnotučnej horčice
1/2 lyžičky mletej papriky
1 lyžica nadrobno nasekaného rozmarínu
hrsť čerstvej bazalky

Postup prípravy

Základnú zmes na "hamburger" si pripravíme nastrúhaním cukiny, kalerábu, z ktorých odstránime vodu. Pridáme k nim fazuľu, papriku, chilli, vajíčko, rozmarín, bazalku a ovsené vločky. Dosolíme, okoreníme a riadne premiešame. Grilujeme, alebo opekáme na olivovom oleji pokiaľ zmes nezačne "chytať" hnedastú farbu. Pripravíme si dresing z jogurtu, horčice, soli a mletej červenej papriky. Pred podávaním si opečieme žemle a do hotového burgeru pridáme gorgonzolu a zvyšmú zeleninu.

Rada na záver: niekedy namiesto kalerábu zvyknem použiť napr. mrkvu. Tiež dobrá kombinácia. Kuchyňa je ako alchýmia, preto sa nebojte experimentovať a tieto recepty berte len ako dobrú inšpiráciu na začiatku vašej kulinárskej cesty. Tešíme sa na tipy pre nové recepty! :)

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail