
Ingrediencie
Postup prípravy
Bažantov si očistíme, umyjeme a osolíme zvonka aj znútra. Prešpikujeme ich slaninou, pokvapkáme ich s Brandy a potrieme maslom. Cibuľu si nakrájame na drobno a mrkvu si nastrúhame. Do hrnca si dáme maslo na ktoré pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú si opečieme. K cibuli pridáme mrkvu, krátko spolu opečieme, pridáme korenia a bobkový list. Zmes si preložíme do pekáča na ktorý dáme bažantov, zalejeme ich bielym vínom, prikryjeme pokrievkou a dáme do mierne vyhriatej rúry. Bažanty po celý čas dusíme. Keď je mäso mäkké tak si ho vykostíme. Výpek z bažantov si prelejeme do hlbšej panvice, zahustíme múkou, pridáme mäso a smotanu a varíme kým nezačne smotana vrieť. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, cukrom a brandy. Môžme podávať s varenými zemiakmi.