Čas prípravy
40minút
Počet porcií
20
Ingrediencie
1 a 1/2 hrnčeku hladkej múky (cesto)
1 hrnček strúhaného kokosu (cesto)
1 a 1/4 hrnčeku kryštáľového cukru (cesto)
2 vajcia (cesto)
1 kypriaci prášok (cesto)
1 vanilkový cukor (cesto)
250ml smotany na šľahanie (cesto)
250ml plnotučného mlieka (cesto)
5 broskýň z kompótu (bez šupy)
250ml smotany na šľahanie (na poliatie)
strúhaný kokos
Postup prípravy
Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. K žĺtkam si pridáme múku, kokos, cukor, kypriaci prášok, vanilkový cukor, smotanu a mlieko. Všetko spolu poriadne vymixujeme do hladkého cesta. K cestu pridáme vyšľahané bielka a zľahka spolu premiešame. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov. Na vymastený, múkou vysypaný plech vylejeme cesto a poukladáme naň na plátky nakrájané broskyne. Plech vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút. Cesto sa nám nesmie lepiť na špajdlu. Keď je cesto upečené vyberieme plech z rúry. Ešte horúci koláč polejeme smotanou a posypeme strúhaným kokosom. Koláč necháme vychladnúť a môžeme podávať.