Čas prípravy
50minút
Počet porcií
3
Ingrediencie
500 g kuracích pŕs
sterilizované broskyne
mleté biele korenie
soľ
maslo
mlieko
tvrdý strúhaný syr
hladká múka
olej
Postup prípravy
Umyté kuracie prsia jemne naklepeme cez potravinársku fóliu,osolíme,okoreníme mletým bielym korením a prudko opečieme po oboch stranách.
Z masla a hladkej múky pripravíme zápražku a rozriedime ju mliekom.
Zápražku osolíme,okoreníme,pridáme nastrúhaný syr a dobre premiešame.
Opečené mäso poukladáme na vymastený plech.
Na každý kúsok mäsa dáme broskyňu a prelejeme omáčkou.
Povrch posypeme zvyšným postrúhaným syrom a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry.Pečieme do zlatista.
Podávame so zemiakovou kašou.