Zemiakové placky bez múky

/ 18.03.2013
Zemiakové placky bez múky
Zemiakové placky bez múky
Čas prípravy
4minút
Počet porcií
90

Ingrediencie

12 stredných zemiakov
2 lyžice vínneho octu
2 a 1/2 strúčiku cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
2 vajcia

Postup prípravy

Päť zemiakov si očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody spolu s jedným očisteným cesnakom. Zemiaky necháme variť až kým úplne nezmäknú. Zvyšné zemiaky si očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Nastrúhané zemiaky premiešame s vínnym octom aby nám nezhnedli, preložíme ich do sitka a zaťažíme aby nám z nich vytiekla prebytočná voda. Uvarené zemiaky bez cesnaku roztlačíme a pridáme k nastrúhaným. Zemiaky premiešame, pridáme k nim vajcia, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie a všatko spolu poriadne premiešame. V ruke si vytvarujeme menšie placky, ktoré dáme vypražiť do rozpáleného oleja. Pečieme z oboch strán do zlatista. Hotové placky môžeme podávať s fazuľou v omáčke alebo iným mäsitým či bezmäsitým jedlám.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail