Zemiakové halušky s cibuľkou

/ 10.07.2012
Zemiakové halušky s cibuľkou
Zemiakové halušky s cibuľkou
Čas prípravy
50minút
Počet porcií
4

Ingrediencie

600g zemiakov
250g hladkej múky
4 cibule
1 lyžička soli
1 lyžica masla
1 lyžička olivového oleja
hrsť petržlenovej vňate

Postup prípravy

Zemiaky si očistíme, umyjeme a postrúhame na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme hladkú múku, soľ a s vareškou vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy. Do hrnca si dáme zovrieť vodu, trochu ju osolíme. Keď nám voda zovrie, cez haluškovač spravíme halušky. Halušky pomiešame a keď vyjdú na povrch vyberieme ich sitkom von. Cibuľu si nakrájame na drobno. Na panvicu si dáme maslo, olivový olej a cibuľu. Cibuľu opražíme do zlato-hneda. Halušky si rozdelíme na taniere, posypeme cibuľou a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail