Torta s čokoládovo medovým korpusom, jahodovým džemom a čoko mousse

/ 11.11.2018
Torta s čokoládovo medovým korpusom, jahodovým džemom a čoko mousse

My sme si túto tortu robili na halloween takže je aj podľa toho vyzdobená, ale samozrejme sa dá spraviť ako úplne klasická torta :)

Torta s čokoládovo medovým korpusom, jahodovým džemom a čoko mousse
Čas prípravy
40minút
Počet porcií
15

Ingrediencie

70g čokolády na varenie (korpus)
50g čerstvého masla (korpus)
80g hladkej múky (korpus)
2 vajcia (korpus)
2 lyžice medu (korpus)
1 lyžička prášku do pečiva (korpus)
1 vajce (čoko mousse)
1 vaječný žĺtok (čoko mousse)
4 lyžice trstinového cukru (čoko mousse)
90g čokolády na varenie (čoko mousse)
1 lyžica rumu (čoko mousse)
250ml smotany na šľahanie (čoko mousse)
3 lyžice jahodového džemu

Postup prípravy

Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme 70g čokolády a 50g masla. Do misky si dáme múku, 2 vajcia, med, prášok do pečiva a trochu vychladnuú rozpustenú čokoládu s maslom. Všetko spolu poriadne metličkou vymiešame. Do formy na pečenie si dáme papier na pečenie a vylejeme do nej cesto. Cesto vo forme jemne obúchame o linku aby vyšli bublinky a vložíme piecť do vyhriatej rúry na 20 minút. Hotové cesto (nemalo by sa lepiť na špajdlu) si vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Pozor cestov nevyberáme z formy. Medzi tým kým cesto chladne si pripravíme čoko mousse. Do hrnca si dáme vodu a do misky si dáme vajce, žĺtok a cukor. Začneme miešať nad parou z hrnca na malom ohni mixérom. Mixujeme celý čas až kým to vajcia nevyšľaháme do hustej peny cca 5 minút. V druhom hrnci vo vodnom kúpeli rozpustíme 90g čokolády. Rozpustenú čokoládu jemne zapracujeme do vajec s cukrom, primiešame rum a necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme šľahačku do tuha. Keď je šľahačka tuhá jemne do nej primiešame čokoládu s vajcom. Korpus si potrieme jahodovým džemom a do formy vlejeme čokoládovú šľahačku. Hotovú tortu dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny zachladiť. Podľa chuti dozdobíme čerstvými jahodami alebo hoblinkami čokolády a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Najchutnejšie novinky na tvoj E-mail